Tutorial Menghilangkan Iklan Di Pelayar Web dan Telefon

Salam semua pembaca blog. Sudah masuk bulan November bagi tahun 2015 dan tidak lama lagi kita akan masuk ke tahun baru 2016. Untuk post bagi bulan November ini, saya ingin berkongsi cara untuk menghalang atau menghilangkan segala iklan yang menggangu ketika kita melayari internet. Saya yakin iklan yang muncul setiap kali anda melayari Internet membuat anda merasa "annoying" kerana perlu memadamkan secara manual dengan menekan button "X" pada iklan tersebut. Begitu juga dengan saya. 

Jadi, untuk menghilangkan rasa "annoying" itu, anda hanya perlu memasang applikasi ini yang bernama "ADBLOCK". Applikasi ini boleh dimuat turun dan dipasang di pelayar web seperti Google Chrome atau Mozilla Firefox. Yang terbaru, ia boleh digunakan pada telefon pintar anda. 


Untuk memasang aplikasi ini di pelayar web anda, anda hanya perlu memuat turun dan memasangnya. Link untuk memuat turun aplikasi ini saya bagi dibawah ini.

Untuk Google Chrome : Link
Untuk Mozilla Firefox : Link

Ini adalah screenshot selepas anda membuka link tersebut di Google Chrome. Anda hanya perlu menekan butang "Add To Chrome" dan secara automatik ia akan dimuat turun dan dipasang di pelayar web anda. 


Seterusnya, untuk memasangnya di telefon pintar anda, anda perlu membuat langkah yang sama seperti untuk pelayar web. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi ini didalam telefon pintar anda.
Untuk versi Android : Link
Untuk versi iOS : Link

Itu sahaja langkah untuk anda membuang segala iklan yang tidak perlu dan menyemak di pelayar web dan telefon pintar anda ketika anda melayari internet. Selamat mencuba dan sekiranya ada sebarang kesulitan sila komen atau hubungi saya terus dilaman sosial saya. 
Sekian terima kasih.

Share on Google Plus

About Amarul Samsudin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 Respons Diterima:

Ольга Петрова said...

Выбирай: проститутки Киева цены

Подарю незабываемые ощущения!У меня созданы все условия для отличного отдыха: нежный расслабляющий массаж, интимные шалости из Ваших фантазий и непременная чашечка кофе(чая) на десерт ;) Одна услада в жизни – учиться.