Tutorial Download Running Man HD KshowOnline






Assalam. Pertama kali saya ingin meminta maaf atas kelambatan saya membalas setiap komen pada blog saya sebelum ini. Saya sangat sibuk dengan degree saya disini. Keduanya saya sudah menjumpai jalan penyelesaian untuk mendownload Running Man yang sekarang ini semakin disukai ramai.

Untuk mendownload, software WAJIB yang anda perlu install terlebih dahulu latest version Internet Download Manager (IDM) di laptop anda. Anda boleh dapatkannnya disini.

Selesai download dan install IDM tersebut, kita boleh ke langkah yang seterusnya iaitu pergi ke laman web kshowonline. Disini terdapat semua episod Running Man dari episod 1 sehingga yang terbaru. Anda boleh pilih dan download mengikut suka hati anda. Dan yang paling penting video dalam versi High Definition 720p (HD) yang bersaiz lebih 1GB.

Step 1 :

Anda boleh memilih episod mana yang anda ingin download dan click saja video tersebut.

Step 2 :

Sebagai contoh saya memilih latest episod 177 seperti dalam gambar diatas.
Step 3 :

Seterusnya akan keluar video episod tersebut seperti gambar diatas. Yang saya petakkan bewarna MERAH itu anda boleh pilih untuk mendownload dari Vimeo atau VIP. Kedua-dua sama HD version. Untuk default anda akan download menggunakan server VIP.

 Step 4 :

Selesai loading video, IDM akan capture link video tersebut dan akan keluar mini panel IDM seperti yang saya petakkan berwarna MERAH itu. Anda hanya perlu klik sahaja panel tersebut untuk download.
Step 5:

Dan akhir sekali akan keluar satu download window seperti gambar diatas dan anda hanya perlu menekan Start Download sahaja.

Proses mendownload sudah berjalan dan akan mengambil masa sedikit disebabkan saiz video yang agak besar. Sila bersabar ya. =D

Selesai!!!. Jika ada sebarang kesulitan dan pertanyaan boleh terus hubungi saya di sini atau Facebook saya. Terima kasih. Jumpa lagi.
Share on Google Plus

About Amarul Samsudin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

21 Respons Diterima:

Anonymous said...

nak tanya,knape ble sy select video yg x ad server vimeo full hd, download idm tak kluar ?

Amarul Samsudin said...

Boleh taw anda pakai browser ape contohnya google chrom ke mozilla ke?. Dan adakah versi IDM anda yang paling latest?

Anonymous said...

Assalamualaikum...sy nk tnya knp idm xkuar ye bila sy pilih server google?
sy pkai browser opera..tq

Shimizu Miko said...

kok ada pass nya ya?

vera fitria said...

mau tanya dong cara munculin idmnya kya gmna

Feby Ramadhani said...

mau tanya dong ka, kalau download this video nya engga muncul itu kenapa ya ka?terima kasih

Amarul Samsudin said...

Jika ada sebarang masalah boleh rujuk tips yang saya baru buat ini :
http://amarulsamsudin.blogspot.com/2014/08/masalah-pada-internet-download-manager.html

Terima kasih

Arika Maya said...

alhamdulillah, ketemu site ini, makasih banyak ya, thanks for sharing, salam kenal dari saya

noonyi said...

ka, saya uda coba cara ini pake server vip, tapi kualitas videonya 360 p bukan HD, ada cara spy bs plih kualitas HD?saya cb vimeo tapi error

Amarul Samsudin said...

Arika Maya : terima kasih sudi ke laman ini. Salam kenal dari saya juga.

Noonyi : Jika tiada kualiti video yang HD, perlu tunggu sehingga mereka upload. Biasa hari selasa malam atau rabu sudah ada HD video. Jika Vimeo problem, cuba gunakan browser yang lain

ahamad dito said...

How about android? Any tutorial to get video ftom kshowonline?

Athy Horan said...

Terima kasih sangat! Patutlah saya tak dpt download,rupanya tak download IDM lagi..Malu kejp..Btw,thanks sangat!Kalau saya ada masalah,saya still boleh rujuk awak right>?

Amarul Samsudin said...

Ahamad dito : So far belum jumpa lagi macam mana nak download melalui telefon. Jika saya jumpa, saya akan buat tutorial. Okay?

Athy Horan : Sama-sama !. It's okay. Anything you can ask me. I will help while i can. =)

Anonymous said...

tumpang tanya, kenapa bila saya buka play video ka kshowonline idm popout tapi dia dwnload benda lain dan bukan video yang saya nak..

Amarul Samsudin said...

Jika button Download IDM tersebut muncul sebelum Play video berkenaan, sebaiknya Close dahulu button Download tersebut. Kemudian, tekan button Play pada video tersebut untuk button Download IDM yang baru.

BELLA EVAIDANA (BELLE) said...

Kenapa tak boleh download idm dekat laptop? (Microsoft store). Try download online pun tak boleh

Havoc Selalu said...

Tak de ke cara nk download running man kat android/cara download idm versi android

ayu. said...

salam saya nak tanya.. kenapa tak keluar idm download tu eh ?

Anonymous said...

bole saya tau link utk download idm?

Amarul Samsudin said...

Bagi sesiapa yang ingin download menggunakan smartphone, boleh pergi ke laman web ini untuk mendownload. Boleh guna download didalam PC.
http://moviedrama4u.net/running-man/

Kuzi Macho said...

takda link yg laju sikit ke download mcm torrent,,saudara yg ingin tahu,,sekian terima kasih tuan..