Tutorial Sms Free Menggunakan mostSMS.Com

Salam semua. Sihat?. Alhamdulillah. Tutorial kali ini saya hendak berkongsi sesuatu yang saya rasa tidak semua orang tahu. Tutorial ini mungkin buat anda sedikit tersenyum kerana anda akan dapat menjimatkan kredit telefon bimbit anda untuk sms. Don't waste time dan kita terus ke tajuk utama kita.


Step #1 : Macam biasa anda wajib register terlebih dahulu sebelum menggunakannya. Klik gambar diatas untuk ke mostSMS.com dan klik Sign Up. Isi semua maklumat anda disitu dan selesai. Contoh dibawah ini.


Step #2 : Login menggunakan nombor telefon anda berserta password seperti gambar dibawah.


Step #3 : Anda sudah boleh menghantar SMS secara free seperti gambar dibawah. Anda hanya perlu masukkan nombor telefon kawan anda dan sms apa yang anda ingin hantar. Dan tekan SEND. 


Senang bukan?. Jangan risau mostSMS ini tidak akan tolak kredit anda tetapi dalam satu haru anda hanya boleh menghantar mesej sebanyak 55 sahaja. Kalau untuk kecemasan boleh la anda gunakannya. Setakat untuk mesej dengan bf or gf anda,baik anda topup sendiri. Hehehe.

By the way, selamat mencuba. :)

Share on Google Plus

About Amarul Samsudin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

4 Respons Diterima:

依之汉 said...

Menarik untuk dicuba. Terima kasih atas perkongsian ini.

Amarul Samsudin said...

Terima kasih. Boleh cuba,free of charge jew nie. Hehehe

dya bunga said...

kne cuba ni..rugi xcuba

Amarul Samsudin said...

Boleh cuba. Free jew kan. hehehe