Tutorial Permainan Dan Aplikasi Android Menggunakan BlueStacks

Salam. Tutorial kali ini tentang cara untuk pengguna-pengguna selain Android yang ingin menggunakan aplikasi dan permainan Android tanpa membeli telefon bombit. Hanya menggunakan laptop atau PC anda, anda boleh memuat turun hampir semua aplikasi dan permainan Android. Bagaimana caranya?. Saya akan tunjuk langkah-langkah yang anda perlu lakukan dibawah ini : 

Langkah 1 :Perisian yang paing penting untuk anda memuat turun adalah BlueStacks. Untuk memuat turun     perisian ini sila klik gambar dibawah dan tunggu sehingga perisian ini siap dimuat turun. Selepas itu, anda boleh install perisian seperti biasa. Masa install mengikut kelajuan internet anda  


Langkah 2 : Setelah selesai install, anda akan dapat seperti gambar dibawah. Itu jew langkahnya. Senang bukan?. Kalau nak install aplikasi dan permainan Android semua ada disitu cuma anda perlu double-click pada aplikasi dan permainan itu sahaja dan ia akan secara automatik install. Seterusnya, klik My Apps pada hujung sebelah kiri untuk senarai aplikasi dan permainan yang sudah selesai dimuat turun.


Jika anda mahu main permainan Angry Birds atau Talking Toms pada screen yang lebih besar dan cantik dari telefon bimbit anda, anda boleh cuba BlueStacks ni. Contoh permainan yang saya sudah muat turun adalah :

Talking Toms

Instagram

Dan lain-lain lagi. Dan bagi tahu satu-satu memang banyak sangat. Terpulang kepada anda untuk memuat turun yang mana satu. Itu sahaja untuk tutorial kali ini. Sebarang masalah sila komen pada tutorial ini. Terima kasih.
Share on Google Plus

About Amarul Samsudin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Respons Diterima: