Tutorial : Jom Tukar Facebook Cover !

Tahu apa itu Facebook Cover yang mana satu?. Mesti ada yang tahu ada yang tak kan?. Meh sini saya bagi tahu. Tengok gambar kat bawah ini. Itu la facebook cover.


So,macam mana nak tukar?. Senang jew. Korang Click Change Cover dekat facebook cover tue. Then tekan Upload Picture. Pastu pilih la mana-mana gambar yang korang suka.


Tak tahu nak cari gambar dekat mana?. Search jew kat google "FACEBOOK COVER". Ada la nanti keluar. Jangan lupa click Google Image. Saya pon ada download facebook cover yang bagi saya cantik la. Kalau korang nak guna amek jew la k. Tak marah pon. Heheheh









Share on Google Plus

About Amarul Samsudin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

4 Respons Diterima:

Ieqa Halim said...

menarik !

Muhamad Nur Amarul Bin Samsudin said...

try laa..
=)

依之汉 said...

Tau tak resolution terbaik untuk buat cover FB? Bagi ngam-ngam. Tak perlu click untuk enlarge?

Amarul Samsudin said...

Untuk Facebook Cover Photo saiz atau resolusi dia 851 pixels lebar dan 315 pixels panjang.