Tutorial : Cara Download Dengan Cepat Vol. 2

Software yang digunakan Internet Download Manager. Software ini actually berbayar tapi dah ada yang crack,so korang tak perlu la nak risau. Mana nak dapat software ini?. Click SINI ini untuk download. Dan seterusnya ikut langkah dibawah.



Step 1 : Extract File

* Right Click pada file IDM tue dan click Extract Here. 


Step 2 : Install IDM

*Double click pada file di atas. 

*Click Next


*Click Next


*Click Next


*Click Next


*Click Next

*Tunggu sehingga selesai Install


*Finish Install


Step 3 : Register IDM

Pergi kembali ke folder IDM yang sudah anda Extract itu. Dan cari foler IDM-Patch-v0.2c

Double-click pada folder itu dan anda akan jumpa patch yang akan digunakan untuk mengaktifkan IDM ini. Copy dan pastekan di C:\Program Files\Internet Download Manager.

Selesai selesai paste,double-click pada patch itu.

Akan keluar patch seperti gambar diatas. Anda hanya perlu tekan button PATCH sahaja dan segalanya akan selesai.


*Apabila sudah selesai Perkataan Registration akan menjadi kelabu manandakan register sudah berjaya.

Step 4 : Setting IDM

*Buka icon IDMAN pada Desktop anda dan click Setting seperti di atas.

*Tick semua pada General seperti di atas.


*Pergi Connection pada sebelah kanan sekali.
*Masukkan maklumat seperti di bawah 

*Connection Type/Speed : Other
*Bytes : 9999999
*Default max. conn. num : 16



Step 5 : Finish


Just click jew link untuk download tue then IDM ini secara automatik akan capture link tersebut then download file tersebut. 
Share on Google Plus

About Amarul Samsudin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

7 Respons Diterima:

Anonymous said...

xperlu bayar ke ni?

Amarul Samsudin said...

link download yang sudah diberi sudah siap dengan crack. So,dh bleh activate trus tpi jngn update.

Anonymous said...

kenapa saya download tak menjadi ye ? tak ada pun file yg perlu di extract ? sbb dy da keluar dlm bentuk folder ?

Amarul Samsudin said...

Dah install IDM ini atau belum? Boleh cuba yang latest IDM. Download disini. http://www.4shared.com/rar/amiWOl2-/Internet_Download_Manager_618_.htm

Anonymous said...

Yess dapat.thanks :)

Anonymous said...

thank you.. thank you.. :)) your a genius !!

Anonymous said...

knp saya punya idm xdpt d patch?